Důvody k emigraci?

Někteří lidé se neustále snaží mě přesvědčit, že emigrovat v dnešní době, je nejlepší volbou pro naše děti.
Ať se nad tím zamyslím, jak chci, je to protimluv a hloupost.
Česká Republika je nádherná země se skvělou kulturou a mnoha výtečnými lidmi. Bohužel v posledních letech na nás začíná dopadat naše vlastní nátura a ta se přestěhováním do jiného státu nezmění. My Češi jsme si zvykly místo boje, posedávat u piva a nadávat, jak se nám tu blbě žije. Místo toho, aby jsme jasně dali najevo svůj názor. (A teď nemluvím jen o volbách do krajských zastupitelstev, ale i o hloupostech jako je nakupování jídla či oblečení.)
Řekněte, kolik znáte lidí, kteří by se zabývali tím, co dělá naše vláda?
Víte, co se projednává poslední dobou v senátu a poslanecké sněmovně, řekněte, víte co vůbec tyhle instituce pro stát a pro občany znamenají?

Není problém jen ve vládě, v korupci a v dalších věcech... Je problém v nás. Zvykli jsme si nadávat a potichu šoupat nohama. Jediný, kdo se naučil v naší krásné vlasti křičet, jsou menšiny a těm se žije dobře. Neměli bysme spíš než nad důvody k emigraci vymýšlet způsob, jak se vypořádat s neprůhledným systémem zákonů? Jak vládě jasně ukázat, že už s námi prostě nejde jen vorat? Nebo jsem stále v té pozici o které se kdysi zpívalo?
"... Žene vás čert, zas jdete jako ovce, není to žert, už zvěř se stala z lovce, přítel je skřet a nad rozumem víra, vpřed! Jenom vpřed! Vpřed! Jenom vpřed! Vpřed! Jenom vpřed! A vpředu smrdí síra..."
 Karel Kryl - Pochod Gustapa

Nechci se tu zabývat politikou, ale ten pláč a nářek a ubíjející zprávy mi už lezou na nervy...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Prokouslý jazyk

Trénujeme...

Naposledy