Zapečený lilek
Taky doma máte jen masožravce, kterému nelze na talíř strčit ani kousek zeleniny? Mě se to přece jen občas povede, třeba zrovna včera jsem k večeři dělala zapečený lilek a můj drahý muž si přidal - dvakrát! Tak se s vámi podělím o recept:
2-3 lilky
1 kg konzerva celých rajčat
cibule
stroužek česneku
lžička tymiánu
olej
125 ml smetany
100 g ementálu
1 kg konzerva celých rajčat
cibule
stroužek česneku
lžička tymiánu
olej
125 ml smetany
100 g ementálu
Lilky nakrájím na kolečka, posolím a nechám 20 minut ležet. Pak otřu kuchyňskou utěrkou a po obou stranách opeču na oleji. Lilky pak na chvíli odložím stranou.
Teď zapínám troubu na cca 180°C.
Na zbytku oleje z lilků osmahnu cibulku s česnekem a tymiánem. Přidám rajčata a za občasného zamíchání nechávám asi 10 minut redukovat. (Nemohla jsen se tomu slovu vyhnout :D) Kdo chce může si tuto omáčku osolit a opepřit. My nesolíme ani nepepříme.
Při redukování rajčat si smíchám jemně nastrouhaný ementál a smetanu.
Kus rajčatové omáčky odeberu, asi třetinu, na zbytek vysázím lilky. Zaliji odebraným zbytkem omáčky a navrch dám smetanu se sýrem. To celé pak strčím na cca 30 minut do trouby. Prostě dokud se na vrchu nevytvoří kůrčička.
Dobrou chuť!
Komentáře
Okomentovat
Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.