Prázdniny

Všude je poslední dobou psáno, že se s dětmi máme (jako rodiče) dohodnout.
Proto jsem se rozhodla, že se pokusím dohodnout s klukama na tom, jak budou vypadat naše prázdniny. Díky tomu vznikl seznam věcí, které by kluci chtěli podniknout.

1. Výlet do Zoo 
Tenhle bod se nám podařilo splnit. Navštívili jsme Plzeňskou Zoo-botanickou zahradu a byli jsme naprosto překvapení, jak překrásný dojem na nás udělala. A stala se tím naší oblíbenkyní.
Není tak rozlehlá a Fanda v ní zvládal celou dobu v pohodě chodit.
Součástí zoo je i DinoPark, kam nadšeně chtěli oba, než uslyšeli první zařvání dinosaura. Ale myslím, že příští rok už budeme muset i tam. :)

2. Chodit na plovárnu
Plovárna je od nás vzdálená pár metrů. Jenže s nedávno proběhlou místní žloutenkovou infekcí, se mi nechtělo navštěvovat stejné zařízení jako touto chorobou postihnutí. Takže tohle přání jsem Eliášovi a Fandovi nesplnila. Zato jsme byli na krytém bazénu a doslova celé prázdniny u dědy Vládi strávili kluci v bazénu.

3. Spát ve stanu 
Eliáš měl naprosto jasnou představu jak to bude probíhat. Proto po rozbalení stanu prohlásil, že to tam smrdí a stan ho přestal úplně zajímat.

4. Jet k dědovi Vláďovi
Pět dní v červenci a týden v srpnu. Většinu pro přízeň počasí strávili právě v bazénku. Děda si udělal výlet s Eliášem a koupil mu koloběžku. (Děda odmítl běhat s Eldou vedle kola.) A my s mužem dokonce zvládli jeden den jít i do kina! (Po strništi bos) a nakoupit...

5. Jet dědovi Ivovi
Celý týden, bylo ošklivo, zataženo a poprchávalo. Ale nám to nevadilo. Většinu dovolené jsme strávili v lese na houbách a nebo na výletech. Bylo to parádní a kluci překvapili. Eliáš jak moc se mu lov hub líbil a Fanda tím, jak moc se mu v lese nelíbilo. Podle jeho slov, tam prostě chyběli lidi...

6. Výlet vlakem
Vážně moc jsme chtěli a nakonec to ukecali, že metro je taky takový vlak... Takže opravdický výlet vlakem podstoupíme na zimu a nebo až příští rok.

7. Navštívit Chloé a tetu
Kluci, hlavně Eliáš, jsou do své malé sestřenky naprosto zbláznění. A ač se nám nepovedlo stavit se přímo u nich, povedlo se nám se během prázdnin párkrát sejít. (Na tom setkávání budeme muset zapracovat, aby probíhalo častěji.)

8. Jít se podívat na letadla
Tohle jsem taky trochu ošulili. Když jsme byli v Tichém údolí (Roztoky) proletělo kolem nás a tak nízko tolik letadel, že na další už jsme neměli chuť. A když jsme chtěli na historická letadla do Slaného, kluci chytli rýmu a navíc nebylo ani dostatečně hezké počasí.

9. Jít se podívat na pejsky
Tohle se nám povedlo. Domluvili jsme si schůzku s chovatelem pejsků, který je kousek od nás. Zajeli jsme se podívat a ukázat klukům Shiby. Klukům se líbili a my strávili naprosto úžasné odpoledne jak s chovateli, tak s jejich krásnými pejsky. Bohužel jsme se nakonec rozhodli, že si právě tohohle pejska nepořídíme. Můj muž má trochu jinou představu o psovi a jeho poslušnosti, než může pes jako Shiba-inu nabídnout.

10. Jet za Babčou Albčou 
Tudíž na Moravu... Nakonec se nám povedlo sejít se s velkou částí moravské rodiny teď v září. Ale do Kopřivnice a Frenštátu jsme nakonec nejeli. Pravděpodobně pojedeme příští rok, ale letos jsme to nezvládli.

11. Jít do lesa
Každou chvilku u dědy Iva.

12. Podívat se na vetarány
Jako každý rok jsme byli na Veteránském rojení a kluci mají slíbené ještě muzeum v Lánech a nějaké muzeum US Veteránů.

13. Technické/Zemědělské muzeum
Léto nám přišlo příliš krásné na to, abychom ho strávili v budově a proto tyhle plány se posunuly na podzim nebo zimu.

14. Eliáš se naučí jezdit na kole
Sláva nám! Jedno nabouraný auto, odřená ruka, můj vyvrknutý kotník a jedno zachycení se o sloup veřejného osvětlení.... Ale jezdí! Brzdí, zatáčí a příští rok už vyjedeme i na silnici!


Mimoto jsme zvládli i další výlety a mnohé z naplánovaných zase ne. Ale léto nám doslova uteklo a my se těšili na klídek, až doma bude jen jedno dítě.

Komentáře

  1. Poslední bod vám velmi závidím. Motýlek se zaseknul a odmítá si na kolo se šlapkama sednout, dokud mu prý nebude pět. Takže ještě půl roku musíme počkat.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tajemné F.

Těhotenství a realita

Fialová