6/2017

Doléčujeme a snad se blýská na lepší zítřky. Fanda dobral antibiotika a přestává kašlat. Eli ještě bere antibiotika, ale nekašle už téměř celý týden. Tak snad se nám povedlo to nejhorší zažehnat.

Během tohoto týdne jsme se hodně dívali na pohádky. Protože jsme potřebovali, aby zůstali ještě v klidu. A jelikož mě už přestává bavit pouštět dokola Ledové království, Auta a Letadla, tak jsem změnila repertoár.
Na Vlásku, Eli se mi rozbrečel, když ta čarodějnice bodla Flynna. Pohádka zavržena.
Rebelka, hned po prvních dvou minutách filmu se objevil obrovský rozzuřený medvěd. Pohádka zavržena.
Mám připraveného Petra Pana a Aladina. A už se bojím je pustit.
Naštěstí se jeden večer Eli rozhodl, že budeme dělat perníčky. A to byla akce na celý den. Jen nevím, co budu dělat příští týden, kdy ještě musí být chvíli v klidu.

Ono celkově zabavit dítě, aby zůstalo v klidu je docela oříšek. Nabízí se něco co je akorát do ruky. Jenže, co když se mi úplně nelíbí, aby kluci celý den čučeli do telefonu/na televizi/do počítače. Vím, že tahle doba k tomu tak trochu láká. A oba kluky to zajímá, jenže... chce to nastavit nějakou hranici a to jde docela těžko. Ono to jde tak nějak těžko i u nás, dospělých, natož u dětí.

Snažím se naučit kluky hrát hry typu Člověče, nezlob se. Jenže Fanda je ještě malinký a Eli nemá dost trpělivosti. Věřím, že se to zlepší. Ale už nevím, jak je zabavit...

Komentáře

  1. Zkus grabble, kreslici tabulky, magneticke hracky, cist Jim pohadky a nejake ceske vecernicky na streamu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se teď moc osvědčila hra "na město". Rozložili jsme velkou kartonovou krabici a já jsem černou fixou kreslila silnici a hlavně různé důležité budovy, obchoďák, kostel, hasiče, policajty, náměstí, banku, nádraží, stavbu, nemocnici, zoo, farmu atd a pak jsme měli doma nějaké nálepky (zvlášt ty z loňské akce v albertu) a různě to polepili, něco jsme i vystříhali z letáků a nalepili. Pak jezdíme s autíčky, rozestavujeme figurky z lega a figurky zvířátek.

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji za nápady :)
    U nás doma se hlavně večer před spaním.
    A s tím městem to je hezký nápad, zkusím je příště přesvědčit ať si to město zkusí postavit "sami". To by je mohlo zaměstnat na dlouho ;)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tajemné F.

Těhotenství a realita

Fialová