Červen a Moravské dobrodružství

Rodiče na horách pořádali opékání prasete - jako zahájení letní sezóny. Eli se opět zamiloval do Aničky. Ale jinak jsem je vlastně moc nepotkávala. Eli i Fanda trávili většinu času s dědou a bábou au a nebo jsme byli na procházce.

Nový týden jsme načali Fandovým očkováním. Prcek se z toho celý obsypal, takže úžasný v tomhle vedru. A navštívili jsme opět po půlroce zubařku Ivu a objednali se na dentální hygienu. Jsem na to docela zvědavá.

Taky pak následovala série špatných zpráv a nemilých překvapení.

Ale i několik dobrých věcí se událo. Třeba to, že jsme se dostali do slánské školky a taky naše úplně první třídní schůzka. :)

O zbylých dvou volných víkendech jsme výletili, jak se jen dalo. I když výlety byly ohroženy nenadálou střevní virózou. Vlastně jsem byla ráda, že Faník má plínku, protože střídání tří lidí na záchodě by byl pravděpodobně logistický problém...

Navštívili jsme veteránské rojení v Lobči. Zajeli si pro jahody do Vraňan a zbytek víkendu zavařovali, uklízeli, opravovali a šíleli kolem domu a zahrady.

Poslední dobou mi přijde, že nějak moc řešíme dům a co s ním. Co opravit, co nechat a co první vyklidit. Postupně se nám to daří, jen je to na můj vkus příliš pomalé. Nejraději bych měla už všechno hotové, čisté a nové - ale to prostě nejde. (Pokud tedy nejste Rotschild a nebo jste se nerozhodli zadlužit se na třicet let dopředu.) Takže mám smůlu a musím náš pomalý postup aspoň
 trochu chválit.

A v posledním týdnu jsme vyjeli na dovolenou do Beskyd. Cesta a první den nám pršelo. Ubytovali jsme se na doporučení švagřice pod Lysou horou v KAM Malenovice.

První den jsme strávili na Pustevnách, prohlédli si jak vypadá Libušín a poklonili se Radegastovi. Pak si zajeli do Kopřivnice do technického muzea, aby jsme zjistili, že v pondělí je zavřeno a tak jsme se vrátili zpět, ale to už kluci byli oba trochu protivní a tak po prořvané cestě do kopce, jsme to vzdali a vrátili se do roubenky.

Druhý den jsme se rozhodli, že auto necháme stát a zkusíme vylézt k Velíčkům pod Lysou horu. Eli to zvládl naprosto perfektně. Nefňukal a cestou ještě pocestným a stromům vyprávěl bramboru (Koulela se ze dvora...) a zpíval se mnou. Fanda to v kočárku prospal. Když jsme dorazili k Velíčkům, tak jsme zjistili, že mají "dnes zavřeno". Muže málem chytil tik v oku a Eli se domáhal slíbené zmrzliny. Ale zvládli jsme to i zpátky do restaurace a nakrmit děti i sebe. Odpoledne jsme vyrazili za dědou a bábou do Frenštátu.

Další den byl jsme si udělali výlet po Malenovicích. Vybrali si pozemek, kde budeme jednou stavět. A užívali sluníčka. Eli se vyřádil na dětském hřišti a celkově to byl odpočinkový den. Po obědě a spánku jsme se vydali do Kopřivnice, za dalším dědou a bábou a strejdou a tetou a bratranci a... Bylo nás hodně, tím skončíme.

Poslední den jsme chtěli do Hukvald do obory a na hrad. Kopec hrozitánský a Fanda protivný. Už toho bylo asi moc, a to i na mě. A když jsme se vrátili do roubenky, šli jsme se podívat do hotelu na kávu. A poprvé v životě se nás někdo zeptal na "What's your church?" Ale i přes náš ateismus jsme si pěkně popovídali.

V pátek ráno jsme vyrazili domů a Faník nás hodně překvapil, jak docela v pohodě zvládal cestu. Doma byli kluci úplně nadšení, že jsou doma. Ale Eli tvrdí že se mu obrovský výlet líbil. Nám taky a i když jsem si moc neodpočinula, tak Beskydy jsou prostě nadherné.

Komentáře

  1. Slaný? A vy jste se stěhovali do domu teď někdy? Jdu kouknout, asi mi to někde uteklo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme ve Slaném už hooooooodně dlouho. To ti nejspíš uteklo ;) Neříkej že jsi taky odněkud poblíž? :)

      Vymazat
  2. Můj táta je z Libochovic, přes slaný jsme jezdili...

    OdpovědětVymazat
  3. Beskydy jsou úžasné, v Kopřivnici a na Hukvaldech jsme byli, ale to ještě dávno bez dětí. S nimi si tam troufnu počítám tak za pět let nejdřív... ale moc jednou chci, nejvíc miluju Rožnov.

    OdpovědětVymazat
  4. Beskydy jsou úžasné, v Kopřivnici a na Hukvaldech jsme byli, ale to ještě dávno bez dětí. S nimi si tam troufnu počítám tak za pět let nejdřív... ale moc jednou chci, nejvíc miluju Rožnov.

    OdpovědětVymazat
  5. Slaný je nádherný! A není nad dovolenou v Beskydech!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tajemné F.

Těhotenství a realita

Fialová