11. Měsíců

Faník začíná procházet separační krizí. Snažíme se to zvládat, ale někdy je to už moc. Jeho období táta a máma se velmi porůznu střídají.

Učí se také stát bez opory. Ze začátku to bylo náhodou - Eli mu odjel s autem o které se opíral, nutně potřeboval držet dvě kostičky a zapomněl že stojí, lezl do myčky pro lžičku a když ji ukořistil, tak s ní ještě pár chvil postával. Později se ale pokoušel zvednout do stoje. Což se mu daří, čím dál častěji. Obávám se, že Faník tomu roku taky uteče.

Naučil se slézat z gauče i křesla. Občas to zkouší na přebalováku, který poslední dobou skoro vůbec nepoužívám. Na zemi mi to přijde jednodušší.

Eli ho krmí svými dobrůtkami. Lentilkami, jogurty, obědem, sýrem... Prostě vším, co má sám rád.

Na kontrole v deseti měsících (spíš deset a půl) má naměřeno 75 cm a naváženo 8,7 kg.

Je to vztekloun největší, když se mu něco nedaří je schopen vřeštit tak, že by vzbudil i hluchého.

Spánkový režim si vcelku drží. Dopoledne a odpoledne půl hodinka a po obědě hodinka. Odpolední siestičku občas vynechá, to když se hodně vyspí přes poledne. Naštěstí, posledních pár dní, vstává až po páté na mlíko a nechá se ještě ukecat na spánek. Takže vstáváme všichni kolem sedmý. Hurá!

A je s ním sranda, přijde mi že má ten nejsladší šibalský usměv, kdy mu z každýho oka kouká aspoň deset čertů. Občas si hraje na stydlína, ale většinou - vždy zvítězí zvědavost.

Nějak mi nedochází, že do oslavy prvního roku zbývá jen měsíc. Je to paráda mít doma takhle suprový kluky.

A zapomněla jsem, už je vlastníkem celých tří zubů! 

Komentáře

  1. Když čtu o spánkovém režimu, berou mě mory. Vikouš už přechází na jeden denní spánek, výjimečně má dva půlhodinové a to pak chodí spát po deváté a všichni jsme z toho mrzutí. Jinak já na přebalováku přebaluju převážně jen toxické pleny, na zemi to nedávám, ale počurané přebaluju většinou na posteli/gauči. Nedá se nikde moc udržet... jo, když ho pustíme ve stoje, taky udělá 1-3 krůčky, do toho roka chodit bude :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja jsem tak rada ze takhle spi! Mam vzdy chvilinku jen s Elim a nebo na cteni...
      Fanik se jen tak podle me nerozejde. Kdyz se neceho drzi, tak jde ale ze by se pustil... Ani nahodou!!! :)

      Vymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Prokouslý jazyk

Trénujeme...

Červen a Moravské dobrodružství