Jak František přišel na svět

Vše začalo už 27. večer kdy jsem si říkala, že ti poslíčci začínají vystřelovat do zad. Ale nevěnovala jsem tomu příliš velkou pozornost. 

Ve tři ráno mě probudila bolest zad, podařilo se mi ji ale zaspat. Takže jsem jí opět nevěnovala žádnou pozornost. 

Ráno jsem manželovi řekla, že Fany chce pravděpodobně na svět ještě v únoru. Muž se tomu zasmál a jeli jsme nakoupit. V obchodě mi začínalo být hůř. A tak jsem přesvědčila manžela, aby zavolal svým rodičům at´ si pospíší. Měli k nám zrovna přijet na oběd. 
Takže v půl dvanáctý přijeli tchánovci. Já zelená skákala na míči. A oni že mi teda budou držet palce. 
S mužem jsme zaparkovali u nemocnice a já hrdinně prohlásila, že ten kousek dojdu. (Kdo někdy viděl slánskou nemocnici, jistě si teď klepe na čelo, jako manžel.) Cestu do kopce jsem ale zvládla v pohodě. Jen jeden pár co šel před námi nám nabídl pomoc - takže jsem asi musela funět hodně na hlas. Paní byla milá a snažila se odvést pozornost někam jinam. 
Nakonec jsem to tedy do nemocnice zvládla. Zazvonili jsme já se představila, uvedla že od desíti mám kontrakce po třech až dvou minutách a sestra mě přijala. Můj muž se lekl, protože sestra vypadala extra přísně. Ale ja co jsem vešla do sesterny, tak jsem si oddechla. Za stolem seděla MUDr. Matoušková a ta byla i u Eliho. Vyloženě jsem si oddychla a začala doufat, že to půjde hladce. Přijali mě ve 12:něco a rovnou jsme šli na sál. Muž vypadal trochu zaskočeně. Doktorka mě uklidňovala, že už to nebude dlouho trvat a začala pro mě nejhorší fáze, o které si doteď myslím, že jsem se chovala jak hysterka. Ale ta bolest mě tentokrát doopravdy překvapila, jak byla jiná a silná a hlavně vystřelovala do zad. Doktorka na chvíli odešla a pak, každá matka to zná, přišla nejhorší fáze a doktorka nestíhala. :) Zase kvůli mě přiběhla na sál :D A Fany byl na světě. Jen s malým povrchovým poporodním zraněním a jedním stehem. 

Na prsa mi položili ten malý ulepený uzlíček a jen si na to vzpomenu, mám slzy v očích. 

Bohužel tohle má dohru. Plodová voda nebyla úplně v pořádku a tak teď čekáme, jestli se to projeví i na zdravotním stavu malého. Prozatím se léčí ze žloutenky a vypadá to, že si tu chvilku počkáme. 

Chci takhle veřejně pochválit Slánskou porodnici a dětské oddělení a celý jejich personál. Jsou tu skvělí a zaslouží si pochválit!

Nejhorší je, že když je František na solárku, tak se tu hrozně nudím. Ani číst už mě nebaví... :/

Komentáře

  1. Moc gratuluji! Tak hlavně ať je František zdravý!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Pořád dělají nějaké testy a tak to snad bude v pořádku :)

      Vymazat
  2. Gratulace! A držím palce, ať je všechno v pořádku:-))

    OdpovědětVymazat
  3. Tak az vsetko dobre dopadne a ste rychlo doma obaja v poriadku!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tajemné F.

Těhotenství a realita

Fialová