Rodiče

Je to zvláštní...

Moje rodiče, konkrétně teď tedy moje maminka, mi vyčetla, že jsem je od svých dětí odstřihla. Dostala mě tím, protože si nemyslím, že je to pravda.

Moje rodiče jsou od našeho bydliště vzdáleni cca 200 km. Navíc na horách vedou penzion, což je práce na celý den a celý týden. Ale byl to jejich sen a tím, že si ho splnily, tak přece nemůžou očekávat, že zvládnou vše. Tudíž i být tu až se F. narodí. Obzvláště, když únor a březen jsou na horách tzv. plodné sezóny.

Jenže najednou je to moje vina. Zaskočila mě tím a opravdu jsem nevěděla, co jí na to říct. Tak jsem jí vysvětlila, že manželovi rodiče žijí blíž a proto budou hlídat Eliho během porodu a tu první noc, kdy manžel půjde zapíjet. Nějak nedokázala pochopit proč, údajně by to taky zvládli přijet rychle...

Mám z toho všeho špatný pocit.
Horší než špatný.
A opravdu nevím, co jim na to říct, aby se neurazili ještě víc...

Komentáře

  1. Zvládli by přijet rychle 200 km. Jasně, desetkrát. Asi nepochopím... nic si z toho nedělej, někde prostě logika nefunguje. A příště si naplánuj porod na říjen, až nebude sezóna ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Pristi porod? Blaznis?!
    Me to asi spis vic mrzi nez cokoliv jineho :/

    OdpovědětVymazat
  3. Teda takhle tě stresovat před porodem!
    Ale na obhajobu tvých rodičů - teda asi hlavně maminky, jestli jsem to správně pochopila: ono je to pro ni asi taky hodně emocionální, možná má sama trochu podvědomé výčitky, a protože to sama v sobě neodkáže zanalyzovat, bylo jednodušší to obrátit proti tobě. Zkus se nad to povznést a moc to neřešit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejspíš máš pravdu.
      Prozatím se tomuhle tématu snažím za všech okolností vyhnout. Daří se, ale uvidíme jak to bude vypadat dál...

      Vymazat
    2. Přinejhorším můžou Eliho hlídat všichni rodiče společně, ne? Můžou si udělat večírek, zatímco ty se budeš lopotit v porodnici ;-)

      Vymazat
  4. Ano, to je přesně věc, kterou potřebuješ před porodem řešit a slyšet. Že je to vlastně Tvoje chyba. Někdy ty rodiče nechápu. Moje máma je mi schopna vyčíst 10 minut navíc u mého táty, takže...Neřešit, nestresovat se!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tajemné F.

Těhotenství a realita

Fialová