1. týden - Silvestr a nový rok

Fotogalerie tady.

Pondělí jsem strávili krásně na nákupu stupátka za kočárek, teď jen doufám, že ho Eli v březnu akceptuje. Naštěstí se nám podařilo vyhnout se lidem. A nikde kde jsem byli jsme neuvízli ve frontě. V Malviku usměvavá a příjemná paní za pokladnou. V globusu taky moc příjemná prodavačka. I tak mě to ale na zbytek dne unavilo a odstavilo z normálního života.

Úterý jsme se probudili do krásného slunečného a zasněženého rána. Dopoledne jsme se proto vydali na procházku. Ve městě jsme potkali dvě protiv-báby. Jedna mi neustále čučela na břicho a docela nepříjemně vyzvídala, jestli Eli zlobí a jaké jsme měli Vánoce. Náš úsměv a roztomilé žvatlání Eliho ji snad bude budit i ze spaní. Večer jsem zkusila recept od Monči z kopečku. A je tak výborný a skvělé se dělá, že sem musím dát i odkaz!

Středeční dopoledne jsme se zase věnovali procházce a nutno dodat, že Eli usnul až po druhé hodině. Takže do půlnoci téměř vydržel, odpadnul až kolem půl jedenácté a novoroční ohňostroj ho vůbec nevzbudil. To až když kolem jedné někdo odpálil vojenskou pumu. Rozdrnčely se tu okna a tlaková vlna rozhoukala několik aut. My s mužem si užívali klid u nealkoholického sektu a dívali se na rozšířenou edici Hobita 2.

Čtvrtek byl z mého pohledu zábavný. Podařilo se mi zůstat v pyžamu až téměř do večera. Eli usnul zase až něco kolem druhé a muži se stále do ničeho nechtělo a zároveň chtěl dělat všechno. Odpoledne jsme měli v plánu jít na ohňostroj do města. I když mě bolely kyčle, stejně jsem se odhodlala, převlékla se z pyžama a do města vyrazila. Neboť se bojím, že tohle bude na dlouhou dobu poslední městský ohňostroj. (Díky změnám ve vedení města.) Ten se Elimu líbil, ale vadily mu ty otřesy. Což dával najevo svým ostrým "ne" při každém výbuchu. Ale hned se pak otočil, aby viděl světýlka.

V pátek se u nás stavili Zlatí prarodiče a my si vyrazili na oběd. Nad jídelním lístkem pro děti se asi nemá cenu pozastavovat, ale na druhou stranu dětský koutek je hezký a Elimu se tam moc líbilo. :) Vypadá to, že s Eliho se stává denní nespavec. Ještě uvidíme jak bude spát v noci, ale přes den se nám ho uspat nedaří. Možná je to tím, že mu chybí dudlík, který dneska letěl do koše, protože ho už na uspávání vůbec nepoužíváme a na uklidnění jsme ho nepoužívali nikdy. Zdá se, že prostě teď potřebuje trochu času, aby si na tu změnu bez dudlíku zvykl. A třeba se to ještě změní.

Sobotu jsme proflákali doma, zato v neděli jsme doma pekli, vařili a byli na procházce. Eli se trochu zklidnil a rozhodl se chodit spát po obědě. Což mi nevadí, sice vařit s dítětem je delší, ale pak už se s ním můžu v klidu povalovat. :)

Komentáře

  1. Jaké stupátko jste koupili? Taky se porozhlížím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máme kočár Quinny speedi a ten má tu nožní brzdu, takže nám paní doporučila tenhle https://www.malvik.cz/Doplnky-ke-kocarkum-132/stupatka-za-kocarek/LASCAL-Buggy-Board-zavesne-stupatko
      Ale přiznávám, že jsme ještě vůbec nezkoušeli...

      Vymazat
    2. Na to jsem zrovna taky koukala, tak jsem zvědavá na zkušenosti :)

      Vymazat
    3. Až vyzkoušíme, dám ti vědět ;)

      Vymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tajemné F.

Těhotenství a realita

Fialová