Knedlíky
Tohle těsto je u nás doma hodně oblíbené. Nedělní obědy, přebytek ovoce... Údajně tohle těsto se dá i smažit, ale nikdy jsem to nezkoušela.
Těsto vymícháme z:
250 ml mléka
1 polévková lžíce oleje
500 g hrubé mouky
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička cukru
1 čajová lžička sušeného droždí
Zadělávám v pekárně, jelikož u nás doma se těstům nedaří vykynout.
Vařím je v parním hrnci, kdy knedlíky natřu olejem a dám nechám 25 minut napařovat.
Hotové knedlíky nezapomeňte několikrát propíchnout špejlí, jinak se vám srazí.
Dobrou chuť! :)
Těsto vymícháme z:
250 ml mléka
1 polévková lžíce oleje
500 g hrubé mouky
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička cukru
1 čajová lžička sušeného droždí
Zadělávám v pekárně, jelikož u nás doma se těstům nedaří vykynout.
Vařím je v parním hrnci, kdy knedlíky natřu olejem a dám nechám 25 minut napařovat.
Hotové knedlíky nezapomeňte několikrát propíchnout špejlí, jinak se vám srazí.
Dobrou chuť! :)
Jahodové knedlíky |
Hotový knedlík |
Kančí guláš |
Komentáře
Okomentovat
Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.