Knedlíky

Tohle těsto je u nás doma hodně oblíbené. Nedělní obědy, přebytek ovoce... Údajně tohle těsto se dá i smažit, ale nikdy jsem to nezkoušela.

Těsto vymícháme z:
250 ml mléka
1 polévková lžíce oleje
500 g hrubé mouky
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička cukru
1 čajová lžička sušeného droždí

Zadělávám v pekárně, jelikož u nás doma se těstům nedaří vykynout.
Vařím je v parním hrnci, kdy knedlíky natřu olejem a dám nechám 25 minut napařovat.
Hotové knedlíky nezapomeňte několikrát propíchnout špejlí, jinak se vám srazí.

Dobrou chuť! :)

Jahodové knedlíky
Hotový knedlík
Kančí guláš

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tajemné F.

Těhotenství a realita

Fialová