Čištění oděvů

S malým dítětem se skvrnám nevyhnete.
Já se navíc rozhodla i pro látkové pleny.
Nejsem nějaká vyšinutá eko-matka, jen si myslím, že látka je pro kůži příjemnější a spíš se Hádě naučí na nočník, když bude vědět, jak je mokrá kůže nepříjemná. Navíc v tomto počasí mi přijde lepší než ho balit do papíro-igelitu. Jen je s látkou víc práce, ale co, jsem na mateřské, že? :-p

Zrátím to, prostě o skvrnách vím své...
U nás doma je tvoříme všichni a jsou na všech látkách. Jenže jak se jich zbavit?

Napřed jsem zkoušela Vanish - skrvn a špíny ze zbavíš. Vůbec mi nepomohl. Například krev a stopy po deorantu se ani nehnuly.

Pak mi mamka doporučila Ariel odstraňovač skvrn. Výsledky jsou lepší. Popravdě je úžasný na ložní prádlo. Barvy krásně září a skvrny (káva, pot, borůvkový jogurt) odstraňuje velmi dobře. Ale taky není úplná jednička.

Jediné, co mi na devadesát procent doma ulehčuje praní je Žlučové mýdlo. Taky to není stoprocentní, ale osvědčil se mi úplně nejvíc. Navíc patří k té levnější variantě. Zase je s tím trochu víc práce, ale výsledek je o dost lepší.

Je něco co se osvědčilo vám? Já sem tam ještě k prádlu (například k ručníkům) přidávám ocet. Máme extra tvrdou vodu a ručníky jsou po tom trochu měkčí.


Komentáře

  1. Mě se osvědčilo vykašlat se na skvrny. Vždycky to buhužel nejde, ale prostě jsem se smířila s tím, že čistoskvoucí prádlo existuje pouze v reklamách a v dokonalých domácnostech, ke kterým má ta naše daleko.
    Jo a s látkovýma plínama a nočníkem - taky jsem doufala, že to bude mít tenhle vliv, ale naprosto se to u nás minulo účinkem, klukovi je úplně fuk, že je v po... a mokré plíně. Tak přeju, aby to u vašeho mláděte ten pozitivní účinek mělo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě jsi mě vyděsila, já doufám, že ty pleny fungovat budou! Přemýšlela jsem, jak do toho nějak lehce zabudovat tu bezplenkovou komunikační metodu... Jenže to je na mě docela složitý, obzvláště když od září se vracím na půl úvazku do práce.
      A co se skvrn týče... občas taky rezignuju, ale prozatím mám ještě chvilku a můžu se tím zabývat. ;) Ale čistoskvoucí prádlo u nás taky nenajdeš xD

      Vymazat
  2. Já když jde o skvrny vytáhnu kouzelnou lahvičku a jeto. Čištění kůže doma provádím s tímto a jsem spokojen http://www.cisteni-kuze.cz/oeistuucuu-shop/eshop/2-1-Cisteni-kozenych-sedacek

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tajemné F.

Těhotenství a realita

Fialová