Profesionální žena

Ráno jsem přišla s dítkem v náručí do obýváku.
Na stole drobky, použité nádobí a kocour.
V kuchyni další drobky a špinavé nádobí, k tomu sušák s prádlem před ledničkou a narvaná sušička čistým, leč nevyžehleným prádlem. Nemluvím o jídelně. Na stole kupa účtů a letáků a na židli manželovo oblečení a taška.
Zhrozila jsem se. Jsem přece doma, tady by neměl být takový brajgl!? Začala jsem uklízet a když jsem skončila, vrátil se manžel. Dostal vynadáno, jak v takovým bordelu můžu asi být s malým dítětem.

Najednou mi to došlo.
Profesionální žena je hloupost.
Nechci přece ze svého drahého synka mít "sterilní" dítě. Musí si zvykat na pyl a trochu toho prachu. Jinak, když vyjde ven, tak bude nemocný a bude mu špatně.
Poučila jsem se, manžel už všude nenechává své oblečení a tašky. Takže na židle si dá sednout. Účty uklízí do příslušného šanonu nebo rovnou vyhazuje. A já místo toho, abych bláznila s úklidem dvakrát týdně utřu prach a jen jednou týdně luxuju. Už ne každý den.
A víte co?
Jsem odpočatější, klidnější a hned mám zase čas psát blog a cvičit.
Opravdu nevím, co mě to najednou popadlo. Musím si zvyknout, že ne všechno jde udělat naprosto dokonale a hned.

Komentáře

  1. Moje řeč! :-)
    Čím dřív to člověku dojde, tím víc si potom může ten čas strávený doma užívat a najít si chvíli i jen sama na sebe :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dvakrát týdně prach? Začínám se stydět! Nově se snažím najet na nějaký systém udržování pořádku a prach teda zásadně jednou týdně (ve čtvrtek nebo v pátek) před příjezdem drahého na víkend domů. Jsem bohužel ten druhý extrém ženy :-D Ten neuklízecí. Ovšem sleduju to, že asi všechny máme společnou touhu po dokonalosti :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že někde vzdavu v hlavě nám (nebo aspoň mě určitě) hraje reklama na Mistra Propra :D Bohužel dokonalost je podle mě mýtus...

      Vymazat
  3. Néééé, teď si budu celý den tu melodii zpívat a před očima mám mrkajícího plešouna s náušnicí :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Svatá pravda. Doma binec teda likviduju (rozuměj drobky, prach, zapatlaná okna). Ale provozní bordel tu je pořád. Hračky na zemi, umyté nádobí na odkapávači, věčně kopka prádla na žehlení. Občas se stydím, ale proč se mám stresovat uklidem, když mi bytem proběhne batole a hračky jsou během minuty opět všude :))

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tajemné F.

Těhotenství a realita

Fialová