Tortilla

Co se vám vybaví, když slyšíte tohle slovo?
Mě omeleta...
Víte, španělská tortilla je to totiž taková omeleta z vajíček a brambor a dalších ingrediencí typu "co dům dal". Ale většině lidem se vybaví spíš ta mexická. Totiž taková ta placka / palačinka z kukuřičné mouky.
Pardon, tady u nás spíš z obyčejné pšeničné mouky. Tahle tortilla funguje jako náš chleba nebo spíš bagetka. Dovnitř se dá zabalit cokoliv! Maso, zelenina, sýr a dá se ještě znovu zapéct...

 A já se podělím o skvělý recept, který se mi přimotal pod ruku.

Jednoduché domácí tortillas: 
3 hrnky mouky hladké
1 lžička soli
1/3 hrnku oleje
1 hrnek teplé vody

Všechno smícháme dohromady a vypracujeme do hladkého těsta.
Z těsta uválíme tenké placky a ty opékáme (bez tuku!) na pánvičce dokud na sobě nemají typické hnědé flíčky.
Moje kamarádka do těsta přidává například i bylinky.

A vzniknou vám úžasné jednoduché tortillas, které chvíli vydrží.
(U nás se dělají s chilli, takže moc dlouho nevydrží. Maximálně do snídaně, kdy si je dávám se sýrem a rajčátkem.)


Komentáře

  1. Kdysi jsem doma tortily zkoušela, ale šly strašně těžko rozválet, pořád se vracely do původního stavu, byla to opravdu fuška. Tak asi vyzkouším tvůj recept, navnadilas mě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dost jsem si pomoučnila vál a placky šly udělat dobře. Nelepily se na pánvičku a rozválet šly taky v pohodě. ;) Takže hodně štěstí a dobrou chuť.

      Vymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Prokouslý jazyk

Trénujeme...

Červen a Moravské dobrodružství