Těhotenský pás: Nutnost nebo módní doplněk?

Tomu nadpisu jsem neodolala, asi už moc koukám na televizi! :) 

Ale co se týče těhotenského pásu, slyšela jsem mnoho vychvalování i mnoho stížností, že to nepomáhá a je to vlastně "blbost".
Každý, kdo měl kdy potíže se zády, si jistě právě teď klepe na čelo. Cokoliv, co trochu podepře páteř a pomůže držet kosti na svém místě, nemůže být blbost.
Samozřejmě záleží na tom, kam si ho půjdete koupit. Zda-li do lékárny nebo do obchodu s oblečením.
A řekla bych, že pro nás břichnáče v zimním období je užitečný z více důvodů:



  • podpírá rostoucí bříško a tím pomáhá ulevit od bolesti zad 
  • zpevňuje a drží záda rovně 
  • chrání bříško před velkými otřesy
  • v zimně chrání před studeným vzduchem 
  • dá se snadno nastavit na jakékoliv bříško 

Samozřejmě záleží na každé budoucí mamce, jestli to uzná za vhodné. Z mého pohledu je ale důležitým doplňkem, protože záda mě přestaly bolet až po roce cvičení jógy a kdyby měly zase začít... no raději bych vyskočila z jedoucího vlaku. 


Komentáře

  1. Pro hubené myslím ok. Ale pro mě, jako pro hrošíka, nepoužitelné. Ač mám problémy se zády, držela mi to naštěstí pánev. Ale kdyby mě ty záda během těhu opravdu brala, zkusila bych. Horší byly ty vedra:-D

    OdpovědětVymazat
  2. Bez pásu jsem nemohla vůbec chodit, páč mi pořád tvrdlo břicho - a tím nemyslím ti krátké chvilky, kdy člověk musí počkat pár vteřin, než udělá krok, ale celé hodiny - a pás byla jediná možnost, jak se vůbec někam dostat... dodnes si vybavuji tu neskutečnou úlevu, když jsem ho poprvé vzala na sebe, podepřela pupek a vydechla :-D
    Sargo

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, už jsem si vybavila, proč sem vlastně nic nekomentuju. Blogspot má tak příšerný, PŘÍŠERNÝ systém komentářů, že okoušu klávesnici dřív, než se tím prokoušu. Uáá! Nechceš se přestěhovat někam do civilizace? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ty komentáře jsou tu naprd... Ale na blogger jsem tak nějak už zvyklá... I když pise.cz má taky dobrý rozhraní ;)

      Vymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Prokouslý jazyk

Trénujeme...

Červen a Moravské dobrodružství