Fialová

Přemýšlela jsem, jestli tenhle článek vůbec napsat. A když tak jaký mu dát název...
Pak jsem si vzpoměla na tenhle IT vtip:
"Přijdu do baru a tam sedí kočka. No to si nedovedeš představit 90-60-90..."
"Cože?! Vona byla fialová?!"

Takže... v listopadu jsem se rozhodla vyměnit baterky ve váze. A když jsem si na ni stoupla nevěřila jsem vlastním očím! V tu chvíli jsem pochopila, proč je mi většina mého oblečení těsná.
Ukázala se tam odporná číslovka téměř 85 kilo! Tolik jsem vážila, když jsem byla těhotná! V devátém měsíci! Nebudu vám vyprávět, jak moc se mi chtělo brečet... A já se rozhodla, že takhle teda NE!
Začala jsem se potit na stroji - eliptical. Každý den kromě víkendu 20-30 minut. Jenže kolem Vánoc se rozbil, přece jen už ho s mužem máme víc jak deset let. A mě se váha v lednu ustálila na 78 kilech.
Už aspoň nezačínala osmičkou ale ten pohyb mi tak nějak začal chybět a tak jsem začala klasicky posilovat. Dřepy, výpady, sedlehy...
Další klacek mi padl pod nohy, když jsem si zablokovala záda a musela chodit na rehabilitace a podle dr. být při cvičení opatrnější a soustředit se na zpevnění břicha a zad. To znamenalo rozšířit a upravit cvičení. A taky mi došlo, že největší problém u mě bude i jídlo. Tuhle křupka, piškot s dětmi a večer oříšky a sýr u televize. Takže soustředit se i na jídlo a množství jídla a kdy se jí.
A teď jsem najela na systém, který mi vyhovuje. Přes týden se snažím každý den aspoň dvacet minut posilovat. Cviky střídám a mám rozdělené, aby skupiny svalů jeden den odpočívaly. Přes víkend už si jen hraju s klukama a necvičím.
A ejhle dnes když jsem se ráno vážila 75,7 kg. Jestli to takhle půjde dál, předpokládám že ano, když zase začala cyklistická sezóna, tak do konce roku budu fialová! Teda nepředpokládám, že budu mít 90-60-90, ale už bych mohla sundat tu pneumatiku kolem pasu.

Komentáře

  1. Moc ti fandím a obdivuju, že se dokážeš přimět ke sportu v běžném provozu doma s dětmi. Já na váhu už několik měsíců pro jistotu nelezu, ale oblečení mi je, tak v tomhle snad problém není. Ale zpevnit bych potřebovala. Břicho už asi nikdy nebude ploché, ale zadek a stehna by mohly být lepší. Pořád si slibuju, že začnu zase s běháním. Ostatně koupila jsem si na to i speciální kočárek. Místo toho s golfkama běhám akorát tak na nákup do supermarketu a pak pro Motýlka do školky, pak domů, pak zase do školky a domů. Plus pohyb na hřišti. Jako celkem za den asi nouzi o pohyb s klukama nemám, ale podle mě nepůsobí na ty správné partie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak oproti tobě mám výhodu, že muž je v pět doma a máme ho jen pro sebe. Navíc připravuje večeře a já tak mám hoďku klid jen pro sebe!

      Vymazat
  2. Jsi dobrá... Já jsem se zasekla a ne a ne jít pod to...vždycky se chvíli hlídám, něco málo shodim, řeknu si hurá a za týden jsem kde jsem byla. No uvidíme teď, když jsem byla naposledy v tropech tak jsem jedla jen ovoce a ryby...

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju! Držte mi hlavně palce, ať mi to vydrží! :)
    Já kdybych jedla jen ovoce a ryby tak jsem poloviční během měsíce! :D

    OdpovědětVymazat
  4. No, pravda, to je opravdu značná výhoda. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale trvalo mi téměř čtyři roky než jsem o tuhle výhodu začala usilovat...

      Vymazat
  5. Tohle obdivuju, já zvládám bojovat jenom jídelníčkem, pravidelný pohyb je sci-fi :D

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Velice si vážím Vašeho názoru a jsem ráda, že jste mi tu zanechali komentář.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Tajemné F.

Těhotenství a realita