Příspěvky

Zobrazují se příspěvky z listopad, 2014

20. měsíců

Pozdě a jen ve zkratce. Pořád jsem mimo síť a ještě chvíli zřejmě i budu. Začíná už daleko víc komunikovat. Opakuje po nás slova, která se mu líbí. Naprosto dokonale nám rozumí i když občas hraje, že neví o čem se mluví. Celkově musím uznat, že jeho herecký talent se zlepšil. Předvádí se a dělá skopičiny. Občas je tak dokonale soustředěný, že by kolem mohl projet tank a on by si toho nevšiml. Nočník jsme nepostoupili, možná je to i tím, že jsem líná ho na něj neustále posazovat. Co se týče chození venku, dosáhli jsme maximálně toho, že nechce být v kočárku ale na ruce. U jídla si stěžovat nemůžeme, sní naprosto všechno. Něčeho méně něčeho více... Miluje ale pomeranče a čerstvý mošt. Včera zkoušel segedín a nakonec mi snědl téměř celou mojí porci!

Výpadek

Předem se omlouvám za chvilkové nepřispívání. Můj mobil jde v úterý do servisu a já se musím spokojit s telefonem, který pouze volá a píše. (Ale třeba mi začnou chodit zase všechny smsky.) Navíc jsem i bez počítače. O víkendu se muž s Elim dívali na monster-trucky a gymkhanu na youtube a Eli byl tak nadšený až švihnul svou drobnou ručičkou do počítače. Bohužel nám tím zničil základní desku, takže PC je mrtvé. Kompletně a než si teď seženeme nějakou náhradu, tak to bude chvilku trvat. (Pořád ještě šetříme na třetí komín a myčku.) Zase ale víme, že pro nás bude lepší mít teď pár let věž a ne notebook. Přece jen rozbitou klávesnici vyměníte spíš než celý počítač. Takže se s vámi na chvíli loučím... Doufám, že na krátkou chvíli.

Už nás taky dohnala!

Kdo? Odporná a zlá chřipka. Když si minulý týden lehnul manžel, doufala jsem (věřila jsem a přála si), že to zbytek rodiny nechytne. Vypadalo to, že se podařilo.  Až do úterý. Jen co odjeli moji rodiče, Eli poprvé kýchnul. A večer už soplil, že mi docházely kapesníky. Ve středu ráno se přidala teplota a malá zarudlá očíčka. Dneska můžu prohlásit, že Eli má regulérní chřipku.  Dva dny před odjezdem na hory... A pak si zkuste s malým dítětem něco naplánovat.  Teď jsem opravdu vděčná, že jsem si na jaře udělala zásoby podbělu . Udělala jsem zázvorový sirup jaký dělá Petra z My Home Style a doufám, věřím a přeji si, abych to nechytla i já! 

Myšlenky

Poslední dobou mě přepadají hrůzné myšlenky. Jak to bude a jak to budeme zvládat. Celou dobu, co vím, že jsem těhotná, jsem se tomuhle tématu snažila vyhnout. Nemyslet na nic negativního a prostě ten celý kolotoč kolem, vzít jako hotovou věc a tak na ni reagovat (ono mi stejně nic jiného nezbývá), ale přistihla jsem se, že mi to pořád trochu vrtá hlavou. Navíc mě na to vše upozorňuje okolí a ptá se na to. Příklad: nočník - chceš přebalovat dvě děti nebo Eliho konečně naučíš na nočník? Jak to bude se spaním? Ty chceš spát s Elim a s miminem v jedné posteli? Zbláznila ses? Co když ho v noci kopne? Neměla bys ho odnaučit, aby byl na tobě tolik závislý? ... Víte, opravdu si chci užít Eliho, dokud se ze mě v jeho očích nestane ta trapná matka, které se pusa na veřejnosti nedává. Proto se některým věcem bráním a říkám si, že to zvládneme. Možná, že by bylo fajn všem rejpalům a rejpalkám rovnou říct, že TU situaci budu řešit až opravdu nastane a rovnou se s tím i nějak zžít. Nemůžu

Říjen

Obrázek
Balú se zase vrátil. Ten kocour je nezmar!! Špinavý, hubený a hladový. V prvním týdnu jsem opět chodila do práce, takže co ti dva doma vyváděli, o tom nemám ani páru. O víkendovém bláznění jsem  psala tu . Druhý týden jsem se zbláznila už úplně. Rozhodla jsem, že něco málo poklidím a nakonec se z toho stal velký předvánoční úklid. Kdy jsem si vyžádala krabici a zavírala do ní vše, co jsme nepoužili nebo ani nevěděli, že to máme. Ale taky jsme si udělali v úterý malý výlet do Prahy, na Václavák. Na víkend jsme plánovali Sosnovou a veterány. Manželovi i Elimu se tam moc líbilo. Auta to je prostě něco pro ty dva. Nakonec viděli i jednu nehodu (já ne, zrovna jsem nám kupovala párek v rohlíku). Eli mi to okomentoval jen co mě viděl, s vytřeštěnýma očima pořád vykřikoval "Bum!" Ještě se u nás měla zastavit kamarádka, protože potřebovala s něčím pomoc. Nakonec u nás strávila celé odpoledne. V neděli přijeli moji rodiče a my slavili maminčin svátek. Třetí týden jsem pojala v